IT’S SIMPLY MIE

Wheat is not a staples of the Indonesian diet, but noodles are very popular even though the main ingredient are still imported. A while back instead of using just the imported wheat, noodles also can be made from rice, cassava and even sweet potato.

Instant noodles are available in much at world and all over Indonesia. This taste treat fits very well with the busy family or when one feels a bit lazy to prepare a full meal. Simple additions like sliced hard boiled eggs, vegetables of favorite spices add much more flavor to the mix. I have found this simply mie (noodle) to warm me from the inside-out on cold January mornings in Northern Minnesota.

Advertisements

29 thoughts on “IT’S SIMPLY MIE

  1. erm718 said: wah kemulan terus ya mbak Evia ning Minnesota, sampe berapa derajat F kalo dingin? adem ngendi yo karo Fargo? he he…

    mbak, OOT.ben mari dirasani cak Tigun mecungul. Hihihihihi….Dirasani terus ae yo mbak, ben mecungul terus wonge. Gak nyekukruk ae neng pojokan.

  2. iniaku said: siap laksanakan *kirimin tiket dong, hihihihihi*

    wokehhh…nggak cuma tiketnya mak, pesawatnya sekalian aku kirim buat jemput. Mumpung dapet pinjeman dari ponakan neh. Qeqeqeqeqeqe…..Dah dateng belum?

  3. didihan said: Lho Cak Tigun yok opo kabar e rek, wah tambah relax ae sampeyan rek asyik tuenan mek kaos kutangan tok he he he heyoh lah iki wong mie yo iso dijepret apik tibakno harene he he

    Sam, cak Tigun wis leyeh2 nikmati pangsiun saiki. Pan kapan awake dewor nyusul mrono. BUdal bareng karo mbambung nyokk

  4. tigun said: Wuik… ibuk Epi rek. Pret-jepretannya mangkin sakti ajah. Hebat ancene….. :)Aku ndik kene gak nggawe boot ambek buntelan awak koyok lonthong maneh. Hari-hari celokan depek, kaos oblong tah kaos kutang. Srandal japit ambek cekelan botol isi banyu semut cap macan tah cap jangkar…hehe. Lha mosok kate ngombe kopi aben ndino. Kapan turune engkok… :))

    Hahahahaha…cak Tigun metu asline. Kuangen aku bodolan pating pecothot koyo ngene. Ilatku mluntir gak karuan cak ngomong boso planet neng kene, metuo sing sering tah soko sarangmu. Ojo nyengkrem ae.

  5. iniaku said: aku sepiring, minta acar ketimun kalo ada… cabe rawitnya yg banyak :))

    Lho Cak Tigun yok opo kabar e rek, wah tambah relax ae sampeyan rek asyik tuenan mek kaos kutangan tok he he he heyoh lah iki wong mie yo iso dijepret apik tibakno harene he he

  6. iniaku said: aku sepiring, minta acar ketimun kalo ada… cabe rawitnya yg banyak :))

    Wuik… ibuk Epi rek. Pret-jepretannya mangkin sakti ajah. Hebat ancene….. :)Aku ndik kene gak nggawe boot ambek buntelan awak koyok lonthong maneh. Hari-hari celokan depek, kaos oblong tah kaos kutang. Srandal japit ambek cekelan botol isi banyu semut cap macan tah cap jangkar…hehe. Lha mosok kate ngombe kopi aben ndino. Kapan turune engkok… :))

  7. bundakirana said: anak2 saya demeeeen.. banget ama mie instant.. tapi kan katanya ga bgs ya buat anak2.. jadi saya strict banget, sebulan paling sekali..jadi itu mie kayak makanan istimewa banget ..kalao dihidangkan mie langsung teriak seneng:D

    buat orang gede juga nggak bagus karena mienya konon dilapisi lilin, makanya mienya kan nggak lengket. Ada yang menyarankan sewaktu selesai merebus, air rebusannya yang pertama dibuang dikasih air panas trus bumbunya baru dituangkan. Itu kalau untuk yang versi kuah.

  8. didihan said: tiwas tak enteni rek tak pikir nang ndi, eh tak nginceng nang mp eh balik kucing tibakno he he heyo aku kadang kadang tok nyamabangi wong nggak tahu tak update he he he

    aku sepiring, minta acar ketimun kalo ada… cabe rawitnya yg banyak :))

  9. didihan said: tiwas tak enteni rek tak pikir nang ndi, eh tak nginceng nang mp eh balik kucing tibakno he he heyo aku kadang kadang tok nyamabangi wong nggak tahu tak update he he he

    anak2 saya demeeeen.. banget ama mie instant.. tapi kan katanya ga bgs ya buat anak2.. jadi saya strict banget, sebulan paling sekali..jadi itu mie kayak makanan istimewa banget ..kalao dihidangkan mie langsung teriak seneng:D

  10. didihan said: tiwas tak enteni rek tak pikir nang ndi, eh tak nginceng nang mp eh balik kucing tibakno he he heyo aku kadang kadang tok nyamabangi wong nggak tahu tak update he he he

    lha kok inceng incengan ngene dadine. hehehehehek

  11. erm718 said: wah kemulan terus ya mbak Evia ning Minnesota, sampe berapa derajat F kalo dingin? adem ngendi yo karo Fargo? he he…

    minus 12 C mbak. Mbuh pirang F kuwi wong termometer neng omah di set F karo bojo. Kuwi termasuk anget. Ndino ndino biasa seh minus 20 C. Uedan tenan. Nggarahi pengen muleh. Muleh yok, nyusul cak Tigun šŸ™‚

  12. enkoos said: pating pecothot gak familiar

    tiwas tak enteni rek tak pikir nang ndi, eh tak nginceng nang mp eh balik kucing tibakno he he heyo aku kadang kadang tok nyamabangi wong nggak tahu tak update he he he

  13. didihan said: waduh fotone cek apik e rek,cuma mie ne enak nggak, lho nang ndi tak enteni ndek fb minggat terus tibakno rek he he

    wah kemulan terus ya mbak Evia ning Minnesota, sampe berapa derajat F kalo dingin? adem ngendi yo karo Fargo? he he…

  14. didihan said: waduh fotone cek apik e rek,cuma mie ne enak nggak, lho nang ndi tak enteni ndek fb minggat terus tibakno rek he he

    hahahahaha…bingung karo FB, isine pating pecothot gak familiar. Timbang salah klik mengko dikiro patah hati koyok kapan iko. Mending mingkem ae ndoprok neng pojokan mbalik kucing neng MP. Huahahaha…

  15. rudiegusteno said: Huahahahaha….jauuuuuuuaaaahhhh mboooookkk !!!

    Enggak kok. Tinggal merem doang udah nyampe.Qaqaqaqaqa….woi tulisan udah final dan siap diluncurkan tinggal gambarnya doang yg belum ada.Idupin dong gmailnya

  16. rudiegusteno said: Aku telor rebus nya yg banyak yah…setidaknya 4 bagian yg seperti itu…sekalian teh hangat yang gulanya sedikit, dan ga pake lama šŸ™‚

    halahh mbok mbok nggawe dewe kono, dateng dateng udah gedumbrangan :))

Leave a reply [Please don't spam but OOT is highly appreciated :P]

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s